Langkah Mudah untuk Menyiapkan BEKAL SUAMI (Double Egg Burger, Kurma Coklat, Milo) yang Menggugah Selera

Coklat - 17 May 2020, By admin

BEKAL SUAMI (Double Egg Burger, Kurma Coklat, Milo) Resepi Daging Goreng Berempah Kari Oleh resepimudah Resepi unik masakan daging goreng berempah serbuk kari yang sedap dimakan begitu sahaja atau bersama nasi putih. Resepi Roti Bun Sardin Oleh resepimudah Resepi roti bun. Ju.saya & suami pun tengah try serbuk debunga kurma ni.tapi saya makan gitu je, tak de campur dengan madu.ambil hujung sudu sikit (jimat.sebab susah nak dapat.hehe), telan pas tu baru minum air.masa suami balik dari umrah dah start amalkan.belum lagi menampakkan hasil.tak pe, tak pe.usaha tangga kejayaan.

Pembuatan BEKAL SUAMI (Double Egg Burger, Kurma Coklat, Milo) sebenarnya serupa dengan pembuatan BEKAL SUAMI (Double Egg Burger, Kurma Coklat, Milo) pada umumnya. Namun perbedaan dari BEKAL SUAMI (Double Egg Burger, Kurma Coklat, Milo) terletak terhadap bahan dan cara pembuatannya. Lalu bagaimana langkah membuat BEKAL SUAMI (Double Egg Burger, Kurma Coklat, Milo) ? Cara membuatnya memang tidak terlalu sulit namun tidak gampang juga. Kalau keliru mengolah maka hasilnya tidak akan memuaskan dan bahkan tidak sedap. Padahal BEKAL SUAMI (Double Egg Burger, Kurma Coklat, Milo) yang enak seharusnya punya aroma dan rasa yang dapat memancing selera kita.

Ada beberapa hal yang sedikit banyak berpengaruh terhadap kualitas rasa dari BEKAL SUAMI (Double Egg Burger, Kurma Coklat, Milo), pertama dari jenis bahan, lalu pemilihan bahan segar, sampai cara membuat dan menghidangkannya. Tidak usah pusing jika mau menyiapkan bekal suami (double egg burger, kurma coklat, milo) yang enak di rumah, karena asal sudah tahu triknya maka hidangan ini dapat jadi sajian spesial.

Nah, kali ini kita coba, yuk, buat bekal suami (double egg burger, kurma coklat, milo) sendiri di rumah. Tetap dengan bahan yang sederhana, hidangan ini dapat memberi manfaat untuk membantu menjaga kesehatan tubuhmu sekeluarga. Anda dapat menyiapkan BEKAL SUAMI (Double Egg Burger, Kurma Coklat, Milo) menggunakan 10 bahan dan 5 tahap pembuatan. Berikut ini cara untuk menyiapkan hidangannya.

Baca Juga :   Bagaimana Membuat Cake Coklat Kukus Putih Telur Anti Gagal

Bahan-bahan dan bumbu yang diperlukan untuk pembuatan BEKAL SUAMI (Double Egg Burger, Kurma Coklat, Milo):

  1. Siapkan 2 pasang Roti burger.
  2. Sediakan 4 butir telur ayam.
  3. Siapkan 1 buah mentimun ukuran sedang.
  4. Sediakan 2 lembar daun selada.
  5. Sediakan 1 buah tomat ukuran besar.
  6. Ambil Mentega secukupnya untuk memanggang roti burger.
  7. Gunakan Saus sambal.
  8. Siapkan Mayonaise.
  9. Siapkan Garam secukupnya untuk menggoreng telur.
  10. Ambil 2 slice keju.

Informasi dan berita seputar kuliner, resep, review tempat makan, makanan anak & makanan sehat. Ada juga video resep, cooking class dan tips memasak. Kuatkan rahim isteri – baru beberapa minggu hamil tapi mudah gugur, efek susu kambing dan kurma dapat membantu secara natural. Tingkatkan kesuburan – bantu suami dan isteri meningkatkan tahap kesuburan telur dan sperma dengan baik.

Langkah-langkah menyiapkan BEKAL SUAMI (Double Egg Burger, Kurma Coklat, Milo):

  1. Ceplok telur satu persatu berbentuk mata sapi, beri taburan garam secukupnya. Setelah matang semua, sisihkan..
  2. Cuci bersih semua sayur, kemudian iris melintang timun, dan tomat. Sisihkan.
  3. Panggang roti burger dengan mentega menggunakan api kecil. Agar roti burger tidak gosong, bolak balik panggang bagian dalam dan luar roti. Setelah semua roti terpanggang, kita tinggal susun semua bahan.
  4. Kita susun alasnya dengan roti burger, kemudian taruh telur ceplok, beri saus dan mayo diatasnya, susun bagian atas telur dengan keju slice, diatas keju susun telur lagi, beri saus dan mayo lagi, terakhir susunan sayur kita tata, daun selada, 2 irisan mentimun, 1 irisan tomat, tutup susunan dengan roti burger diatasnya. Siap, masukan burger ke dalam kotak bekal. ❤.
  5. Terakhir, tinggal ditambahkan pelengkap milk kemasan dan cuci mulut kurcok (kurma coklat) manis. ❤ Untuk resep kurcok, Ibuk upload secara terpisah nanti. 😀.
Baca Juga :   Cara Gampang Menyiapkan Coklat praline & karakter Anti Gagal

Lancarkan haid – masalah tidak datang haid atau hasil haid yang tidak konsisten setiap bulan, perlu sokongan untuk pulihkan dalaman. Sudah lama julia nak kongsikan perihal penting merujuk gambar diatas ni tau. Asyik terlupa je, pagi ni scroll dalam hp ternampak gambar ni, kemain susah payah julia dahulukan snap gambar ni dulu untuk korang semua tau, masa ni kami anak beranak nak ke Tesco Selayang nak beli barang rumah la macam biasa, sampai-sampai je mata aku terus terbuntang dengan tabung kitar semula ni yesssss! Uncle suami kasi, dia kan tour guide so dia merantau macam-macam negara dah, macam-macam ole dapat, ole yang ju paling suka biskut kelapa ni, harga leh tahan lah sedap kan. Berbunga rasa hati suami dan anak puji cakap sedap dan cantik awwww 🙈. (guna je pewarna sirap), coklat (guna je serbuk milo) & warna asal adunan.

Terima kasih telah menggunakan resep yang tim kami tampilkan di halaman ini. Besar harapan kami, olahan BEKAL SUAMI (Double Egg Burger, Kurma Coklat, Milo) yang mudah di atas dapat membantu Anda menyiapkan makanan yang lezat untuk keluarga/teman maupun menjadi ide dalam berjualan makanan. Semoga bermanfaat dan selamat mencoba!

Terima kasih kakak Ajie yang telah mau share BEKAL SUAMI (Double Egg Burger, Kurma Coklat, Milo) semoga bermanfaat untuk kita semua , silahkan di praktekan bisa untuk acara pesta atau apa saja , jangan lupa untuk berbagi ke teman melalui media sosial , misalnya fesbuk

Langkah Mudah untuk Menyiapkan BEKAL SUAMI (Double Egg Burger, Kurma Coklat, Milo) yang Menggugah Selera | admin | 4.5

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *